Colombo Cerpofor Flagellex

Beschrijving

Visgeneesmiddel tegen flagellaten, gatenziekte, of discusziekte.

Flagellaten (zweep- of geseldiertjes) worden zo genoemd omdat ze zich door middel van een relatief klein aantal lange flagellen (zweepdraden) voortbewegen.

8715897026799

De belangrijkste problemen veroorzaken de inwendige flagellaten: Octomitus, Protopalina en Spironucleus. Octomitus (voorheen Hexamita) is het eerst waargenomen bij Discussen, vandaar de naam Discusziekte. Inmiddels weten we dat meerdere soorten vissen, vooral cichliden aangetast kunnen worden, in het bijzonder de groep cichliden uit de Afrikaanse meren (o.a. Malawi en Tanganyika).

Symptomen
Vaak beginnen de problemen in het maagdarmkanaal. De ontlasting verliest kleur en hangt als een slijmerige sliert achter de vis aan. De vissen vermageren en verliezen hun eetlust.De ogen puilen uit. De parasiet kan zich door het lichaam verspreiden, waardoor vooral lever en nieren aangetast worden. Bij de klassieke gatenziekte, die het meest is beschreven bij discussen, ontstaan kleine gaatjes in de kop waaruit pusachtige proppen puilen. Bij voortschrijding van de ziekte worden de gaten groter tot op het bot. Ook vindt uitbreiding plaats over het lichaam, met name langs de zijlijn.

Reeds aangerichte schade aan spieren, ogen, inwendige organen e.d., kan niet meer hersteld worden. Het is zaak daarom reeds in een vroeg stadium te kuren. Bij het ontstaan van de klassieke gatenziekte spelen slechte waterkwaliteit en voer zonder gestabiliseerd vitamine C een belangrijke rol.

Zover bekend, is dit product onschadelijk voor lagere dieren zoals kikkers, garnalen, kreeften en slakken. Helaas kunnen we dit niet garanderen, en dus is gebruik van Cerpofor Femsee bij aanwezigheid van deze dieren geheel voor eigen risico. Gebruik dit middel in elk geval niet in aquaria met haaien en roggen.

Test altijd voor de behandeling de waterkwaliteit en corrigeer waar nodig. Het is aan te raden bij gebruik van medicijnen het aquarium goed te beluchten met een luchtpomp. Zorg altijd dat er geen kool of zeoliet in het filter zit. UV-lampen en ozonapparaten tot 1 week na de laatste toediening uitgeschakeld laten.

Lees voor gebruik van dit en andere medicijnen de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en volg de instructies nauwkeurig op.

Een verpakking is geschikt voor het behandelen van aquaria met een inhoud tot 500 liter.

Extra informatie

Verzendgewicht N/B
Verzendafmetingen N/B
EAN 8715897026799

23,30

Wellicht ook interessant!

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop