JBL ProFlora Florapol

Beschrijving

Voedingsbodem voor beplante zoetwateraquaria. Minimaal 3 jaar werkzaam. Verkrijgbaar in verpakkingen voor aquaria van 50 tot 100 en 100 tot 200 liter inhoud. Geconcentreerd product, nog vermengen met aquariumgrind/-zand.

Opslag van voedingsstoffen

Bevat belangrijke plantenvoedingsstoffen zoals ijzer en klei, slaat voedingsstoffen op en geeft deze bij behoefte weer af. Een optimale bevordering van de plantengroei betekent minder algenproblemen. Zonder fosfaat en nitraat.

Heel veel aquariumplanten nemen hun voedingsstoffen ook, of zelfs hoofdzakelijk, via hun wortels op. Om deze reden is het van belang de wortels van voedingsstoffen te voorzien. JBL Florapol bevat alle essentiële voedingsstoffen voor een gezonde, krachtige plantengroei. De functie is te vergelijken met die van een oplaadbare batterij: JBL Florapol levert direct alle energie (voedingsstoffen) voor de planten en wanneer de batterij leeg is kan die met behulp van JBL ProFlora Ferropol Root weer opgeladen worden. Het aquarium hoeft na 3 jaar dus niet opnieuw te worden ingericht.

Gebruik

Bij het (her) inrichten van aquaria breng je als eerste een voedingsbodem aan op de aquariumbodem. Vermeng hiervoor JBL Florapol met grind of zand, dek deze laag af met gewassen bodemgrind. Houdt hierbij voorkeur de eerste centimeters van de bodem aan de kant van de voorruit vrij. Dek de voedingsbodem daarna af met een flinke laag grind. Om optisch extra diepte in het aquarium aan te brengen, adviseren we de laag tegen de achterwand hoger te maken dan de voorste laag (tegen de voorruit).

Naast voeding via de wortels zijn voor gezonde plantengroei ook van belang:
– Licht als energiebron voor fotosynthese
– CO2
– Vloeibare plantenmest die via de bladeren op kan worden genomen
– De manier van planten
– De manier van snoeien.

Verkrijbaar in de volgende verpakkingen:
– 350 g voor aquaria van 50 tot 100 liter inhoud,
– 700 g voor aquaria van 100 tot 200 liter inhoud.

Extra informatie

Verzendgewicht N/B
Verzendafmetingen N/B

6,9513,40

Wellicht ook interessant!

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop