Colombo Flora Base Pro Fijn

Beschrijving

Voedingsbodem en grind in één voor zoetwateraquaria! PH-verlagend en stabiliserend, speciaal ontwikkeld voor aquascaping. Mooie fijne structuur van korrel.

100% Natuurlijk uit gebakken vulkanisch materiaal, rijk aan natuurlijke mineralen. Waterplanten hebben voedingsstoffen nodig die ze kunnen opnemen via de wortels. Flora Base bevat gebakken lavadeeltjes

Florabase is een uniek substraat wat de pH van het aquariumwater stabiliseert rond PH 6, hierdoor wordt de natuurlijke CO2 concentratie in het water vanzelf verhoogd. Deze PH is ongevaarlijk voor vissen, garnalen en andere levende organismen omdat deze stabiel is. Voor waterplanten is dit ideaal omdat een te laag CO2 gehalte in 90% van de gevallen leid tot een belemmering van de plantengroei. Een ander voedingsstoffen beter worden opgenomen door de planten, waardoor deze simpelweg beter groeien.

Dit aquariumsubstraat is poreus, wat zorgt voor goede doorstroming van de bodem, voor gezonde wortelgroei en optimale bodembacteriën groei en stofwisseling. Bevat humuszuren voor ‘natuurlijker’ water en absorptie van verontreinigingen en geuren. Verlaagt de GH, maakt hard water zachter en vermindert daarmee ook kalkaanslag.

Flora-Base verlaagt de pH van het water en is niet geschikt voor vissen die een hoge pH-waarde nodig hebben. Niet omwoelen, de voeding komt dan uit de bodem en vertroebeld het water. gebruik geen bodemfilter, plaats de uitstroom van het filter zo dat de waterstroom het substraat niet verstoort en niet gebruiken in combinatie met vissen welke de bodem omwoelen.

Extra informatie

Verzendgewicht N/B
Verzendafmetingen N/B

10,9569,50

Wellicht ook interessant!

0