Dupla Ground Nature Black Chips

Beschrijving

Dupla Ground Nature is de eerste keus als het erop aankomt om de perfecte bodembedekking voor het aquarium te kiezen.

4011444807632

Want de keuze van het juiste grind is de sleutel voor succesvol aquariumhouden.

De verschillende korrelgroottes van Dupla Ground Nature hebben in het aquarium verschillende functies en dragen zo bij aan een goede plantengroei en een natuurlijk uiterlijk van het aquarium en bevorderen het natuurlijke gedrag van uw vissen. De bodembedekking heeft veel functies. Zij moet de planten een geschikt substraat bieden waarin deze goed kunnen wortelen en zo genoeg houvast vinden. Verder moet zij beschikken over de juiste korreling om de noodzakelijke voedingsstoffen te kunnen transporteren naar de plantenwortels. De combinatie van een goede voedingsbodem zoals Tropica Substrate en Dupla Ground Nature creëert de beste voorwaarden voor een krachtige en gezonde plantengroei.

Ook het inzetten van een bodemverwarming zoals de JBL ProTemp Bodemverwarming vereist dat het gebruikte grind de juiste korrelgrootte heeft die een goede warmte-/watercirculatie toelaat.
Maar niet alleen voor planten is de juiste bodembedekking zeer belangrijk. Door de grovere soorten Dupla Ground Nature creëert u in uw aquarium natuurlijke territoriumgrenzen voor de vissen en geeft u uw aquarium een natuurlijker uiterlijk. Ook ideaal voor aquascapen of voor decoratieve doeleinden in alle aquaria maar ook terraria en paludaria.

Gebruik

Dupla Ground Nature met koud kraanwater afspoelen om b.v. schuurrestanten te verwijderen. Afhankelijk van de beplanting is een laagdikte van 5 – 8 cm over de voedingsbodem optimaal..

Tip

De juiste bodemdikte kan berekend worden door de lengte (cm) x de breedte (cm) door 140 te delen. Het resultaat is de hoeveelheid voor een laag van 5 cm.
Rekenvoorbeeld: lengte 100 cm x breedte 40 cm: 140 = 28,6 kg. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de benodigde hoeveelheid Dupla Ground Nature voor enkele gangbare aquariumvolumen.

Inhoud Aquarium(L) Dupla Ground (kg) voor 5 cm
30 6
60 12
80 17
110 20
160/200 28
240 34

Eigenschappen

– ideale structuur creëert een optimaal bodemklimaat en garandeert een gezonde wortelvorming
– de grote korrelingen zorgen voor territoriumgrenzen in uw aquarium en bevorderen zo het natuurlijke gedrag van de vissen
– verschillende korrelingen dragen bij aan een natuurlijk uiterlijk van het aquarium
– voor de beste plantengroei wordt de combinatie met Depot Mix active voedingsbodem geadviseerd
– voor gebruik afspoelen met koud water om door transport ontstaan stof te verwijderen
– natuurproduct, kan sporen van kalk bevatten, evt. voor gebruik testen
– ideaal voor aquascapen of voor decoratieve doeleinden

Extra informatie

Verzendgewicht N/B
Verzendafmetingen N/B
EAN 4011444807632
Inhoud (g) 10000

21,80

Wellicht ook interessant!

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop