Microbe-Lift Nite-Out II

Beschrijving

Nite-Out II is een speciaal ontwikkeld bacteriemengsel dat de start en het onderhoud van zee- en zoetwateraquaria versnelt en perfectioneert.

Nite-Out II verwijdert veilig ammonium / ammoniak en nitriet via een biologisch proces (nitrificatie). Het sterk geconcentreerde bacteriemengsel is optimaal voor het herstarten van aquaria, evenals voor waterverversingen, om een ??toename van giftige ammoniak / ammoniak / nitriet te voorkomen.

Dosering van MICROBE-LIFT® Nite-Out II

Bij het opstarten:
Dagelijks 10 ml per 100 liter aquariumwater totdat noch ammonium, noch ammoniak of nitriet kunnen worden gemeten.

Bij het verversen van het water of het toevoegen van nieuwe vissen:
Neem 10 ml per 100 liter aquariumwater bij elke verandering van water of bij nieuwe vissen.

Dit is hoe Nite-Out II werkt met MICROBE-LIFT®

Het microbiologische effect van de startbacteriën in Nite-Out II wordt verklaard door de stikstofcyclus in aquariumwater. Zowel in een nano-aquarium als in de oceanen treedt nitrificatie, dwz de tweestaps metabolische transformatie van ammonium naar nitraat, op dezelfde manier op. De afbraak van organisch afval zoals visvoer, uitwerpselen van vissen of plantenresten produceert ammonium (NH4). Als dit niet volledig door planten als voedingsstof wordt gebruikt of als de pH-waarde net onder 7 en hoger ligt, wordt het zeer giftige ammoniak (NH3) geproduceerd. Nitrosoma-bacteriën zetten het ammonium om in nitriet (NO2). Om te voorkomen dat giftig salpeterzuur het leven in het aquarium in gevaar brengt, reduceren Nitrobacter-bacteriën nitriet tot het veel onschadelijker nitraat, dat op zijn beurt wordt opgenomen door planten of onder de detectiegrens wordt gebracht door regelmatige waterverversingen. Er is sprake van een strakker aquarium wanneer de filterbacteriën, die de vervuilende stoffen in het aquariumwater afbreken, zo sterk zijn toegenomen dat ze de ideale waterkwaliteit voor vissen en planten kunnen behouden. Wanneer het aquarium wordt opgestart, nieuwe dieren worden geplaatst of het aquarium opnieuw wordt opgebouwd, stabiliseren startbacteriën zoals Nite-Out II van MICROBE-LIFT® de stikstofcyclus en verzwakken merkbaar de pieken van de gevreesde nitrietpiek.

Extra informatie

Verzendgewicht N/B
Verzendafmetingen N/B

28,50

Wellicht ook interessant!

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop