Reef Interests All In One Biopellets

Beschrijving

Alles in één BioPellets

Eerder waren we de eersten die de NP-reducerende biopellets ontwikkelden en presenteren, die meestal stikstofafvalproducten verwijderen en in beperkte mate ook fosfaten.

8719324553056

Waar onze concurrenten ons succes hebben verhoogd en achterover leunen, zijn we ons product blijven ontwikkelen.

We zijn verheugd te kunnen zeggen dat we de All-in-One biopellets kunnen presenteren (patent aangevraagd), die kunnen worden gebruikt om zowel stikstof (5x) als fosfaten (10x-20x) efficiënter te verwijderen in vergelijking met normale biopellets. De nieuwe AIO BioPellets kunnen gemakkelijk een laag fosfaatgehalte handhaven, waardoor het gebruik van afzonderlijke fosfaatverwijderende substraten wordt uitgesloten.

De positieve effecten van AIO BioPellets op de waterkwaliteit zijn gebaseerd op het principe van immobilisatie. Afvalproducten uit het water, zoals ammoniak, nitriet, nitraat en fosfaat, worden omgezet in bacteriën. Dit houdt het aquariumwater schoon. De nieuwe formule All-in-one biopellets zijn samengesteld uit zeer zuivere voederkwaliteitsverbindingen, die ervoor zorgen dat onze producten veilig worden gebruikt in recirculerende aquasystemen (RAS) zoals aquaria. Door de AIO BioPellets te gebruiken, kunt u vissen en ongewervelde dieren gemakkelijker combineren met behoud van een goede waterkwaliteit voor deze gevoelige dieren.

Hoe werkt het?

De AIO BioPellets bevatten een solide energiebron voor bacteriën die normaal gesproken voorkomen in bijvoorbeeld biofilters of levensgesteente. Wanneer de AIO BioPellets in een gefluïdiseerd filter of druppelfilter worden geplaatst, aangesloten op uw tank, zullen bacteriën onder aerobe omstandigheden beginnen te groeien terwijl ze tegelijkertijd stikstof (ammoniak, nitriet en nitraat) en fosfaat consumeren. Deze omzetting van anorganische stikstof en fosfor in microbiële biomassa wordt immobilisatie genoemd. In tegenstelling tot anaërobe denitrificatie worden de biopellets aëroob gebruikt (in aanwezigheid van zuurstof) en produceren ze onder deze omstandigheden geen N2-gas of het giftige H2S, wat vaak wordt waargenomen in anaërobe denitrificatiesystemen.

Hoe gebruik ik de AIO BioPellets?

In tegenstelling tot onze oude biopellets hebben we geconstateerd dat de All-In-One Biopellets het beste werken met een zeer hoge waterstroom. Een tank van 700 liter met een gefluïdiseerd filter dat 2 liter AIO Biopellets bevat, vereist bijvoorbeeld al een minimale doorstroming van 2000-3000 l / u. Let op, deze specifieke tank bevat ongeveer 50 vissen en na 10 maanden testen waren zowel nitraten als fosfaten niet detecteerbaar met standaard nitraat- en fosfaatsets.

Het teveel aan bacteriën zal worden verbruikt door filter- en suspensie-voedende organismen, zoals sponzen en koralen, of afgeroomd door een eiwitafschuimer. Het plaatsen van de uitlaat van uw AIO BioPellets-filter voorafgaand aan een eiwitafschuimer heeft het extra voordeel van verhoogde gasuitwisseling (CO2-verwijdering en O2-toevoeging). De pellets mogen nooit zonder voldoende beluchting worden gebruikt, omdat dit kan leiden tot lage zuurstof- en pH-waarden, vooral ‘s nachts. Juiste beluchting kan worden vastgesteld met luchtpompen en eiwitafschuimers.

Bovendien adviseren wij bij een hoog voedingsregime om een eenvoudige filterspons op de uitlaat van uw gefluïdiseerde filter te gebruiken om overtollige bacteriën te verwijderen die anders uw water enigszins vertroebelen.

Wat is het verschil tussen AIO BioPellets en normale BioPellets?

De AIO BioPellets zullen nitraten efficiënter verwijderen dan normale biopellets, wat betekent dat u minder van de AIO BioPellets nodig heeft
dan ben je gewend van de normale biopellets. Afhankelijk van uw aquasysteem varieert dit verschil tussen 4-10 keer minder AIO BioPellets. Bovendien zijn de normale biopellets zeer inefficiënt in het verwijderen van fosfaten, terwijl de AIO BioPellets zelfs nog meer fosfaten kunnen verwijderen dan GFO. De reden hiervoor is dat de AIO BioPellets fosfaatbindende verbindingen bevatten die om te beginnen fosfaten kunnen binden. Bovendien zullen de bacteriën die actief groeien op de AIO BioPellets de fosfaten snel en efficiënt van het oppervlak verwijderen, waardoor de fosfaatbindende verbinding nieuwe fosfaten kan binden. Dit proces noemen we bio-regeneratie van het fosfaatbindende vermogen van de AIO BioPellets. De keerzijde van deze medaille is dat de lokaal geconcentreerde fosfaten bacteriën nog sneller laten groeien (zowel in RAS-systemen met hoge of lage fosfatengehaltes), wat een van de redenen is dat meer stikstof wordt verwijderd door de AIO BioPellets.
Voorbeeld van nitraat- en fosfaatreductie in experimentele opstelling van 500 liter met 2 liter AIO BioPellets. In week 10 hebben we de feed-input verdubbeld.

Hoe lang duurt het voordat ik een effect zie?

Gemiddeld duurt het 1 tot 4 weken voordat de AIO-biopellets voldoende bacteriën hebben om het nitraat- en fosfaatgehalte te laten dalen. Belangrijk is dat uw aquariumbewoners zich kunnen aanpassen aan hun nieuwe omgeving door het niveau van AIO BioPellets in een aantal weken langzaam te verhogen. Voeg elke 3-6 maanden extra pellets toe, afhankelijk van het AIO BioPellets-verbruik en het NO3- en PO4-gehalte. AIO BioPellets worden geconsumeerd door de bacteriën die erop groeien, daarom moeten er om de 3-12 maanden nieuwe AIO BioPellets worden toegevoegd. Dit is te zien tijdens inspectie van het filter of wanneer u een toename van nitraten of fosfaten meet.

Deze aantallen zijn echter afhankelijk van aquariumomstandigheden en worden sterk beïnvloed door voedingsregimes en vee. Regelmatige metingen van zowel nitraat- als fosfaatgehaltes in het aquarium worden aanbevolen, waarna doseringen kunnen worden verhoogd of verlaagd.

Verschillende maten

Wij verkopen twee verschillende soorten All In One BioPellets, grotere en kleinere.
De grotere pellets zijn ideaal als je geen gefluïdiseerde reactor hebt, omdat ze niet de grotere waterstroom nodig hebben die de kleinere pellets wel hebben.
Je kunt ze gewoon in elk type filter plaatsen met een matige waterstroom, ze hoeven niet te tuimelen. Je kunt ze zelfs gewoon in een compartiment in je opvangbak leggen. Zolang er water langs hen stroomt, zullen ze functioneren.

De kleinere alles-in-één biopellet moet in een gefluïdiseerd filter ronddraaien. Deze kleinere pellets zijn iets efficiënter, wat resulteert in een snellere verwijdering van nitraten en fosfaten. Als ze echter onvoldoende waterstroom hebben, kunnen ze het filter verstoppen en hun effectiviteit verliezen.

Voor beide soorten pellets is het normaal om wat slijmophoping te ontwikkelen. Dit is de laag bacteriën die zijn werk doet. De All In One Pellets kunnen ook een kleine hoeveelheid afval vrijgeven. Het wordt daarom aanbevolen om het water dat langs de filters stroomt, in de buurt van uw skimmer of een soort mechanische filtratie te laten komen.

Extra informatie

Verzendgewicht N/B
Verzendafmetingen N/B
EAN 8719324553056
Inhoud (g) 400

28,95

Wellicht ook interessant!

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop