Catappa Bladeren XL

Beschrijving

Catappabladeren zijn afkomstig van de zee-amandelboom. Ze worden gebruikt als voedsel voor L-nummers en garnalen, om beschimmeling van viskuit tegen te gaan, schimmels en bacteriële infecties te voorkomen en de slijmhuid van vissen te verbeteren.

De stoffen in de Catappa bladeren (looistoffen), stimuleren een verdichting van de slijmhuid.

8719831451067

Door de verdichting van de slijmhuid wordt de huid beter beschermd en komen de kleuren van de vissen beter naar voren.

8719831451074

Daarnaast draagt Catappa ook bij aan meer welzijn en vitaliteit.

Wanneer ze in het aquarium worden gelegd zullen catappa bladeren langzaam afbreken, waarbij tannines vrijkomen die het water geel of bruin doen kleuren. Deze tannines kunnen de pH van het water verlagen en zouden bacteriën en schimmels doden, wat handig uitkomt bij kwetsbare vissen. De donkere kleur van het water dempt het licht en imiteert de natuurlijke leefomgeving van veel vissen, wat stress kan helpen verminderen. Dit is de reden dat veel aquarianen de bladeren in hun bakken gebruiken. Daarnaast zijn de bladeren decoratief en geven ze het aquarium een natuurlijke uitstraling.

De bladeren blijven ongeveer 2 dagen drijven, daarna zakken ze naar de bodem. Hierna komen de werkzame vrij. Dit proces duurt twee tot drie weken, hierna kan je een nieuw blad in het aquarium plaatsen. De bladeren kan je in het aquarium laten liggen aangezien ze ook als populaire snack dienen. Garnalen, meervallen, L-nummers, etc. zijn gek op de bladeren en schrapen ze leeg.

De bladeren worden direct van de boom geplukt, schoongemaakt, glad gestreken en daarna in de zon gedroogd. Als je de Catappa bladeren droog bewaard, zijn ze vrijwel onbeperkt houdbaar.

– Toevoegen: 1 blad per 70 liter aquariumwater, overdosering is niet mogelijk.
– Inhoud per verpakking: 10 of 25 bladeren van ongeveer 21 tot 40 cm lang.

Natuurproducten zoals Catappa Bladeren M, Catappa Bladeren XL, Cholla Wood, Cinnomon Bark, Guave Bladeren, Lotus Pods, Mulberry Bladeren en Thelambu Pods bevorderen de gezondheid, kleurenpracht van vissen, het fokken en verminderen stress. Ze kunnen worden gebruikt als natuurlijk aquariumdecor, schuil-, rust- en paaiplaatsen en als voedselbron. Ze zijn ook perfecte natuurlijke accenten voor paludaria, vivaria en terraria.

Botanische producten kennen allemaal hun eigen voordelen en levensduur in het aquarium. Door diverse soorten te combineren, vergroot je deze positieve eigenschappen en bied je je aquariumbewoners een gevarieerde en natuurlijke voedselbron.

Extra informatie

Verzendgewicht N/B
Verzendafmetingen N/B
EAN 8719831451067
EAN 8719831451074

5,9512,95

Wellicht ook interessant!

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop