28 december: Nieuw in onze collectie: Homalopteroides tweediei

Nieuw in onze collectie: #Homalopteroides #tweediei, een ‘pracht #steenzuiger’. Van nature komt deze vis voor in Zuid-Oost #Azië, waar hij voor het eerst werd ontdekt in het noorden van Singapore (in 1940). De maximale lengte is ongeveer 4 cm.

Hij komt uit matig stromend, helder en zuurstofrijk #water en leeft hier tussen planten(resten) en #algen. Voorzie je #aquarium, om de natuurlijke omgeving na te bootsen, van extra stroming en/of extra zuurstof. In de natuur eten ze kleine schaaldieren, insectenlarven en andere ongewervelde dieren. In het aquarium accepteren ze ook #droogvoer, maar de voorkeur blijft uitgaan naar levend- of #diepvriesvoer zoals #watervlooien, rode #muggelarven, #tubifex en #artemia.

Deze #vis leeft het liefst in groepsverband. Wordt hij in het aquarium in kleinere groepjes (< 6 exemplaren) gehouden, dan komt zijn onderling brutale en eigenwijze karakter minder sterk tot zijn recht. Het is juist leuk de onderlinge interactie te zien. Naar andere vissen zijn ze overigens verdraagzaam.

Natuurlijke #waterparameters
– Temperatuur 20 tot 25,5 °C

– PH: 6 tot 7,5

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop