13 maart – In the spotlight Amatitlania sajica

Heb jij deze beauty’s al gespot in onze showroom? Op dit moment hebben we zowel volwassen als jonge exemplaren van deze cichliden uit Costa Rica rondzwemmen.

Ondanks dat het cichliden zijn, zijn het relatief vreedzame, ietwat timide vissen die zowel in groepen, als in koppels kunnen worden gehouden. Tijdens de broedzorg zullen ze echter wel het eigen territorium en de daarin levende jongen verdedigen. De mannen worden iets forser dan de dames. Het mannetje is ook hoger gebouwd en kan een bult op het voorhoofd ontwikkelen. Daarnaast hebben mannen rood in de rugvin, staart- en soms aarsvin. Bij de dames zijn deze vinnen oranje-geel en kan er een zwarte rand om de rugvin ontstaan.

De maximale lengte is ongeveer 12 cm. Geef deze vissen een gevarieerd dieet. In de natuur eten ze zowel plantaardig (algen, zaden, plantenresten) als dierlijke voedingsstoffen. Richt het aquarium (vanaf 120 cm breed) bij voorkeur in met fijn grind of zand, planten en voldoende schuilmogelijkheden. De ideale temperatuur ligt tussen de 24 en 30 °C. Graven doen ze slechts locaal en tijdelijk tijdens de balts, als voorbereiding op de komst van gezinsuitbreiding.

Kortom, een vriendelijke, veelzijdige vis die zich relatief eenvoudig voortplant en voor veel aquariumplezier kan zorgen.

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop