13 juli – Mikrogeophagus ramirezi (Antennebaarsje)

Afgelopen week hebben we weer mooie antennebaarsjes binnengekregen. Een goede gelegenheid voor een filmpje en een beknopte uitleg over deze leuke visjes.

Deze Zuid-Amerikaanse dwergcichlide kan tot ongeveer 4 cm lang worden. Antennebaarsjes kunnen paarsgewijs gehouden worden in #aqauaria vanaf 60×30 cm (ongeveer 50 liter inhoud). Richt het aquarium bij voorkeur met zand of fijn grind in en zorg voor voldoende schuilplaatsen. De
ideale temperatuur ligt rond de 27 graden en ze kunnen een PH-range aan van 4 tot 7.

Natuurlijke decoratie
Natuurlijk decoratiemateriaal zoals catappa, thelambu, chollawood, mulberry en teakbladeren heeft een licht ph-verlagende werking, vormt een natuurlijk decor, verkleint de kans op ziektes, geeft tannine af en is een voedingsbron voor microben. Deze microben of microorganismen zijn weer een goede secundaire voedingsbron voor eventueel jongbroed.

Medebewoners
Deze visjes gaan goed samen met grote groepen vreedzame kaper- en tetra-achtigen. De aanwezigheid van kleine, scholende vissen zijn
voor de antennebaarsjes een goede indicator of er een dreiging is, wat ervoor zorgt dat ze minder verlegen en dus beter zichtbaar zijn.
Voorbeelden van medebewoners zijn bijvoorbeeld paracheirodon axelrodi (#kardinaaltetra) en hyphessobrycon sweglesi (Rode fantoomzalm).

Voeding
Ze eten graag levend en diepvriesvoer in de vorm van muggenlarven, artemia en watervlooien. Deze kunnen zowel levend, diepgevroren als
gedroogd worden gegeven. Het is echter meestal een aanvulling op kwalitatief goed, zinkend gedroogd voedsel dat niet te grof van structuur is. Ook nemen voedingsstoffen op uit de bodem door af en toe een hap grind te nemen en deze weer uit te spoelen.

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop