02 juni – Zeewaternieuws en maandag (Tweede Pinksterdag) open!

We zijn nog niet klaar met uitpakken, maar we willen het je toch alvast laten weten…
Want vandaag hebben we binnengekregen:

  • Een mooie grote levering voor onze zeewaterafdeling
  • Weer een nieuwe voorraad seaveggies (grote bladeren groenvoer voor je herbivoren), de voorraad moeten we nog even aanpassen in de webshop, maar eerst nog even de vissen, lagere dieren en koralen uitpakken…
  • Er zijn weer zakjes voergarnalen voor grotere rifbewoners
  • De Dutch mysis is er weer!

Vrijdag of zaterdag geen tijd? Maandag (Tweede Pinksterdag) zijn we ook open van 12.00 tot 17.00 uur!

Dutch Mysis
Vandaag hebben we weer een flinke lading Dutch Mysis binnen! Dit diepvriesvoer verhoogt de weerstand van je vissen en zit vol gezonde Omega-3 vetzuren! Dat wordt weer smullen!

Mysis worden ook wel aasgarnaaltjes (Neomysis relicta) genoemd. Ze leven in brakwater en worden tot maximaal 1 cm groot. Omdat ze overdag tegen de bodem leven en pas in het donker vrij rond gaan zwemmen, worden ze ‘s nachts gevangen. Zo wordt vervuiling van dit voer tot een minimum beperkt. Mysis belast, dankzij het lage fosfaat- en nitraatgehalte, het aquariumwater minimaal.

Mysis heeft een zeer divers voedingspatroon, van algen en kleine bodembewoners tot plankton. Hierdoor bezitten ze als visvoer extreem hoge gehaltes Eicosapentaeenzuur (EPA) en Docosahexaeenzuur (DHA). Deze omega-3 vetzuren worden ook wel essentiële vetzuren genoemd omdat ze ontstekingsprocessen remmen, zorgen voor een beter vatensysteem en het afweersysteem van vissen versterken. Bovendien blijken vissen die regelmatig mysis eten beter te groeien.

Nadat de diertjes zijn gevangen, worden ze direct ingevroren. Dit vangen en invriezen gebeurt handmatig. Zo wordt de mysis aan een minimale hoeveelheid stress blootgesteld. Het voordeel hiervan is dat ze hun maag- en darminhoud behouden. Deze is zeer rijk aan voedingsstoffen. Tenslotte bevat handmatig verwerkt diepvriesvoer veel minder (afval)water dan machinaal verwerkt voer.

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop