Aquarium Munster Dactymor Forte

Beschrijving

Toepassingsgebieden

Geneesmiddel voor siervissen in zoet- en zeewater tegen huidwormen (gyrodactylus), kieuwwormen (dactylogyrus) en darmwormen (cestoden). In geval van besmetting met kieuwwormen is er een verhoogde ademfrequentie. Siervissen die aangetast zijn door darmwormen vermageren vaak snel ondanks een normaal eetgedrag. Als ze huidwormen hebben, proberen de vissen zich door schuurbewegingen van de wormen te ontdoen.

Contra-indicaties en bijwerkingen

Geen bijwerkingen bekend. Indien u bijwerkingen bij uw siervissen constateert, wordt u verzocht, uw dierenarts of apotheker te informeren.

Diersoort waarvoor het geneesmiddel is bedoeld

Siervissen

Dosering voor elke soort, type en duur van de toediening

Voor de behandeling met DACTYMOR FORTE moet 25 % van het aquariumwater vervangen worden, indien mogelijk door het substraat te afhevelen.
Per 100 l aquariumwater 5 ml (= 100 druppels) DACTYMOR FORTE door roeren over het aquariumwater verdelen. UV-verlichting uitschakelen. Ongeveer 6 uur na het begin van de behandling moet ten minste 3/4 van het aquariumwater worden ververst. De volgende dag de
helft van het aquariumwater vervangen. Voor huidwormen en darmwormen is een eenmalige behandeling doorgaans voldoende. De eieren van de kieuwwormenworden echter niet geraakt. De behandeling tegen kieuwwormen dient daarom in een tijdspanne van ca. 1 week (bij koudwatersiervissen ca. anderhalve week) tweemaal herhaald te worden.
Tijdens de behandeling met DACTYMOR FORTE moet het aquarium constant in het oog gehouden worden. In aquariums met een grote biomassa (micro-organismen in de filter, bodemgrond, enz.) kan het gebruik van DACTYMOR FORTE een verhoogde bacteriëngroei veroorzaken. Dit kan zuurstofgebrek tot gevolg hebben. Bij het optreden van bacteriële vertroebelingen of tekenen van zuurstofgebrek moet u onmiddelijk het water vervangen.

Bijzondere voorzorgsmaatregelen voor de opslag

– DACTYMOR FORTE op een tegen licht beschermde plaats bewaren. In de originele verpakking bewaren.
– Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Bijzondere waarschuwing

– DACTYMOR FORTE wordt niet verdragen door ongewervelde dieren. Slakken, mosselen, garnalen en anderen moeten van de behandeling worden uitgesloten.
– Bedoeld voor siervissen. Niet gebruiken voor dieren die bedoeld zijn voor de winning van levensmiddelen.
– Na afloop van de vervaldatum niet meer gebruiken.

Extra informatie

Verzendafmetingen N/B

9,20

Wellicht ook interessant!

0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop