Aquarium Munster Argumor

Beschrijving

Medicijn voor siervissen in zoet- en zeewater tegen karperluizen (argulus), ankerwormen (lernaea), huidwormen (gyrodactylus), kieuwwormen (dactylogyrus) en lintwormen (cestoden).

Vissen tonen in geval van een infectie met kieuwwormen een verhoogde ademfrequentie.

In geval van een infectie met lintwormen vermageren vissen sterk ondanks een normaal vreetgedrag.

Bij een besmetting met huidwormen proberen vissen door schuren van de parasieten af te komen. Karperluizen en ankerluizen zijn duidelijk zichtbaar op huid.

Geschikt voor: Siervissen

Dosering:

argumor goed schudden vóór gebruik. Per 100 l aquariumwater 100 druppels
(5 ml) argumor gelijkmatig in het aquarium verdelen. Na een week 30 % van het
aquariumwater vervangen. Normaal is één behandeling voldoende. De eieren
van kieuwwormen worden echter niet gedood. In geval van een besmetting
met kieuwwormen moet de behandeling daarom na ongeveer 1 week (bij
koudwatervissen na ongeveer 1,5 week) worden herhaald.

Toepassingsgebieden Medicijn voor siervissen in zoet- en zeewater tegen karperluizen (argulus), ankerwormen (lernaea), huidwormen (gyrodactylus), kieuwwormen (dactylogyrus) en lintwormen (cestoden). Vissen tonen in geval van een infectie met kieuwwormen een verhoogde ademfrequentie. In geval van een infectie met lintwormen vermageren vissen sterk ondanks een normaal vreetgedrag. Bij een besmetting met huidwormen proberen vissen door schuren van de parasieten af te komen.

Karperluizen en ankerluizen zijn duidelijk zichtbaar op huid.
Contra-indicaties en bijwerkingen Geen bijwerkingen bekend.

Indien u bijwerkingen bij uw siervissen constateert, wordt u verzocht, uw dierenarts of apotheker te informeren. Diersoort Siervissen Dosering, wijze van toepassing ARGUMOR goed schudden vóór gebruik. Per 100 l aquariumwater 100 druppels (5 ml) argumor gelijkmatig in het aquarium verdelen. Na een week 30 % van het aquariumwater vervangen. Normaal is één behandeling voldoende.

De eieren van kieuwwormen worden echter niet gedood. In geval van een besmetting met kieuwwormen moet de behandeling daarom na ongeveer 1 week (bij koudwatervissen na ongeveer 1,5 week) worden herhaald. Bijzondere voorzorgsmaatregelen voor de opslag – ARGUMOR op een tegen licht beschermde plaats bewaren. In de originele verpakking bewaren. – Buiten het bereik van kinderen bewaren.

Bijzondere waarschuwing – ARGUMOR wordt niet verdragen door ongewervelde dieren. Slakken, mosselen, garnalen en anderen moeten van de behandeling worden uitgesloten. – Bedoeld voor siervissen. Niet gebruiken voor dieren die bedoeld zijn voor de winning van levensmiddelen. – Na afloop van de vervaldatum niet meer gebruiken.

9,20

Wellicht ook interessant!

0