JBL ProCristal UV-C 36 W

Beschrijving

Gezond en kristalhelder water: 36 Watt UV-C waterzuiveraar voor een snelle en efficiënte bestrijding van groene en witachtige vertroebelingen in zoet- en zoutwateraquaria. De kiemdodende UV-C straling vermindert infectierisico. Geschikt voor aquaria van 300 tot 3000 liter inhoud, afhankelijk van de doelstelling.

De gewenste inzet van deze UV-lamp (tegen troebel water, of tegen ziektekiemen, bepaalt de keuze van de capaciteit van de lamp. Een lamp van 36 Watt is geschikt voor:
– Bij inzet tegen troebel water, geschikt voor aquaria van 1500 tot 3000 liter inhoud. Gewenste doorstroomcapaciteit 400 tot 1000 liter per uur.
– Bij inzet tegen ziektekiemen, geschikt voor aquaria van 300 tot 600 liter inhoud. Gewenste doorstroomcapaciteit 200 tot 400 liter per uur.

Onjuiste lichtverhoudingen, overbemesting en ook een overschot aan voedingsstoffen kunnen negatieve effecten hebben op het aquariumwater en algen bevorderen. Zweefalgen leiden tot groene en bacteriën tot witachtige vertroebeling. De JBL waterzuiveraar bestrijdt vertroebelingen door bacteriën en zweefalgen. Het aquariumwater wordt door de stabiele, UV-bestendige behuizing van de zuiveraar geleid.

Door de reflectie van de UV-straling worden bacteriën, zweefalgen en andere ziektekiemen in het stromende water gedood. Dit heeft eveneens een positieve werking op de bestrijding van vastzittende algen, zoals bijvoorbeeld draadalgen, daar hun sporen eveneens in hoge mate vernietigd worden.

Geen wijziging van de waterwaarden noch een negatief effect op de belangrijke reinigingsbacteriën in het filter.

Producteigenschappen
– Aansluiting na het buitenfilter of opvoerpomp.
– De waterzuiveraar aansluiten op de buitenfilter. Door de inbegrepen 90° hoek is elke gewenste inbouwwijze mogelijk.
– In- / Afvoeropening praktisch aangebracht aan de zijkant om ruimte te besparen
– Met led-controlelampje om te zien of de lamp in werking is.
– Met automatische deactivering bij openen van het apparaat.
– Stabiele, UV-resistente behuizing, tweedelige glazen kolfconstructie
– Lange levensduur door de glazen kolf die de reflector binnenin beschermt

Technische informatie
– Verbruik: 36 Watt
– Kabellengte: 2 meter
– Slangaansluiting van 16 tot 19 mm
– Hoogte apparaat: 66,5 cm

Reinigen van de JBL ProCristal UV-C units
Maak de behuizing van binnen schoon met water en een microvezeldoekje zoals JBL WishWash. Kalkaanslag is na kort inweken in JBL Clean A zonder moeite te verwijderen. Ga voorzichtig te werk om de in de behuizing ingebouwde glazen koker niet te beschadigen.

Garantie: 2 jaar (+ 2 na registratie van het artikel bij JBL)

Inhoud: compleet UV-C apparaat met 2 m kabel, 11W UV-C brander, sokkel: G23, wandbeugel, schroeven en slangaansluiting voor slangen van 16 -19 mm.

Extra informatie

Verzendgewicht 3,62 kg
Verzendafmetingen 71 × 21 × 17 cm

189,50

Dit artikel is nu helaas niet op voorraad, we informeren je zo spoedig mogelijk over de exacte levertijd.

Wellicht ook interessant!

0