DVH All-in-One Advanced BioPellets

Beschrijving

De nieuwe All-in-One Advanced BioPellets hebben een verbeterde fosfaat en nitraat verwijdering. De BioPellets kunnen in een wervelbed of potfilter geplaats worden met een hoge water doorstroming waardoor de BioPellets continue in beweging zijn. De BioPellets worden langzaam geconsumeerd door bacteriën die vervolgens nitraat en fosfaat verwijderen uit het water voor hun groei. Het overschot aan bacteriën moeten worden verwijderd d.m.v. bijvoorbeeld een eiwit afschuimer.

Dosering

– De aquariumbewoners moeten zich kunnen aanpassen aan het veranderde milieu. Voeg daarom stapsgewijs over een periode van enkele weken de All-in-One Advanced BioPellets toe. Vul elke 3 tot 6 maanden pellets aan.
– Plaats 35-150 ml pellets per 100 L / 25 G water in een gefluïdiseerde reactor. Afhankelijk van het systeem duurt het 2-6 weken voordat de bacteriepopulatie zich vermenigvuldigt en de nitraten begint te consumeren.
– Als de nitraten> 20 ppm zijn, plaats je de pellets geleidelijk. Voeg extra pellets toe wanneer het volume in de reactor na verloop van tijd afneemt.
– Aanbevolen NO3: PO4-verhouding = 1: 0,01

Hoe Biopellets werken

BioPellets worden geconsumeerd door bacteriën, daarom moeten er om de 6-12 maanden nieuwe korrels worden toegevoegd om de verteerde korrels te compenseren. Dit is te zien tijdens inspectie van het filter of wanneer u een toename van nitraten meet. Deze cijfers zijn echter afhankelijk van de aquariumomstandigheden en worden sterk beïnvloed door voedingsregimes en vee. De pellets zullen aerobe groei van bacteriën mogelijk maken, die bijgevolg gelijktijdig nitraat en fosfaat zullen verbruiken. De bacteriën verbruiken de koolstof uit de Biopellets, terwijl stikstof en fosfor als nitraat en (ortho)fosfaat uit het water worden gehaald. Deze omzetting van organische BioPellets (samen met anorganische stikstof en fosfor) in microbiële biomassa wordt immobilisatie genoemd. Het wordt aanbevolen om regelmatig het nitraat- en fosfaatgehalte in het aquarium te meten, waarna de dosering kan worden verhoogd of verlaagd. We raden aan om de uitlaat van het pelletfilter voor een eiwitafschuimer te plaatsen, om de hoeveelheid bacteriën die het systeem binnenkomen te beperken. Dit heeft als bijkomend voordeel een verhoogde gasuitwisseling (CO2-verwijdering en O2-toevoeging). De pellets mogen nooit worden gebruikt zonder voldoende beluchting, omdat dit kan leiden tot lage zuurstof- en pH-waarden, vooral ‘s nachts. Een goede beluchting kan worden gerealiseerd met luchtpompen en eiwitafschuimers.

18,95

Wellicht ook interessant!

0