Bucephalandra ‘Deep Purple’ – In Vitro Cup

Beschrijving

De naam van deze plant verraad al dat hij een mooie diep paarse kleur over de bladeren heeft. De bladeren zelf zijn middelgroot. Deze moerasplant groeit in Boneo zowel boven- en als onderwater, in en langs snelstromende rivieren en beekjes. Hier houdt hij zich met zijn wortels vast aan stenen, rotsen en hout.

Het stelt geen hoge eisen, maar onder middelmatig tot veel licht, een goede CO2-toevoer en voldoende voedingsstoffen ontpopt hij zich tot een prachtige aanwinst voor je aquarium. Soms produceert deze plant zelfs kleine bloemetjes onder water.

Deze plant houdt niet van schommelingen in waterwaarden. Een plotselinge (grote) verandering kan ervoor zorgen dat de plant wegsmelt en zijn blad verliest. Wanneer de plant verder nog gezond is, zullen de bladeren na verloop van tijd echter wel weer terugkomen.

Bucephalandra lijkt een beetje op Anubias, je verzorgt ze ook op dezelfde manier. Ze groeien meestal op andere voorwerpen zoals hout of stenen en in de buurt van, of onder water. Deze plant kan ook in het grind worden gepland. Let er wel op dat je hem niet te diep plant om rotting te voorkomen.

Extra informatie

Verzendgewicht 0,045 kg
Verzendafmetingen 8 × 8 × 7 cm
CO2 behoefte

Groeisnelheid

Hoogte

Herkomst

Kleur

Lichtbehoefte

Moeilijkheidsgraad

Type

8,95

2 op voorraad (kan nabesteld worden bij onvoldoende voorraad)

0